Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Støre: – Regionreformen er et makkverk

Regionreformen er et makkverk av en reform, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre da han for første gang gikk på talerstolen i det nye Stortinget.

Jonas Gahr Støre (Ap) under trontaledebatten i Stortinget tirsdag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Trontaledebatten ble innledet tirsdag, og Støre viste til at regjeringen i talen satte som mål å skape et bærekraftig velferdssamfunn.

– Da må ikke de neste fire årene bli som de fire siste, sa han, og viste blant annet til høy oljepengebruk.

Støre lovet at Ap vil være både konstruktivt og kritisk i opposisjon.

Les også: Opposisjonen kvesser knivene – klart for omkamper på Stortinget

Høyres parlamentariske leder Trond Helleland ville vite om Ap vil bidra til reformer i offentlig sektor.

– Ordet reform betyr å gjøre ting bedre, påpekte Støre, og antydet at dette ikke er tilfelle med regionreformen. Han viste til at regjeringspartiene i utgangspunktet ikke ønsker fylkesnivået i offentlig sektor.

Annonse

– Det er viktig å spille på lag med dem som jobber i sektoren. De som jobber der, er den fremste ressursen vi har, sa Støre.

Les også: Nationen på lederplass: Ap trenger et eget distriktsopprør

Støre påpekte behovet for å få flere i jobb, styrke arbeidet mot sosial dumping i arbeidslivet, bedre kvaliteten i eldreomsorgen og kutt i klimagassutslippene som viktige saker framover.

Han etterlyste også temaet likestilling i regjeringens trontale og talen om rikets tilstand, som ble holdt under Stortingets åpning mandag, og viste til Aps forslag om å øke fedrekvoten til 14 uker.

– Det er ikke til høyre for partiet Høyre de gode løsningene ligger. Vi skal gjøre det som står i vår makt for å trekke politikken mot venstre, konkluderte han.

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet