Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg varsler tidkrevende ulveprosess

Regjeringen jobber med å finne en løsning for å få ulveforliket og lovverket til å henge sammen, men dette tar tid, erkjenner statsminister Erna Solberg (H).

Onsdag demonstrerte omtrent 1000 personer foran Stortinget etter at Vidar Helgesen avlyste lisensfelling av ulv i Hedmark. FOTO: Siri Juell Rasmussen

– Vi må finne løsninger som gjør at Stortingets vilje, lovverket og de internasjonale traktatene henger sammen, sier regjeringssjefen til NTB.

– Det er et litt lengre arbeid, legger hun til.

Følg Nationens dekning av ulvevedtaket her!

Radiomerking

I mellomtiden henviser Solberg til tiltakene miljøminister Vidar Helgesen (H) lanserte fredag. Han varslet da radiomerking av ulv og ga Miljødirektoratet i oppdrag å foreta en oppdatert faglig vurdering av ulvens atferd. Det kan åpne for skadefelling.

LES OGSÅ: Forsker: Kvinner og eldre mest negative til rovdyr

Radiomerkingen handler om å kunne gjøre en vurdering av om ulven har større skadepotensial enn tidligere vurdert, eller om den beveger seg slik at den er truende for mennesker, ifølge Solberg.

– Dette vil være rask dokumentasjon som gjør at man kan lette på det trykket befolkningen i ulvesonen i Hedmark er under, sier hun.

Annonse

LES OGSÅ: Helgesen ber om ny ulvevurdering og radiomerking

Manglende hjemmel

Helgesen sa rett før jul nei til lisensfelling av inntil 32 ulver i fire konkrete ulverevir på grunn av manglende lovhjemmel for slik jakt.

Statsministeren vil nødig kritisere partene i ulveforliket for ikke å ha innsett konsekvensene av avtalen de var med på å inngå – at det kunne bli vanskelig å finne lovhjemmel for å felle ulv.

LES OGSÅ: Optimister etter ulvemøte

– Det sto i selve stortingsmeldingen at det kunne være en konflikt mellom et bestandsmål og slik lovformuleringen var. Også vi ble forbauset over at vi ikke kunne ta ut noe i sonen, sier Solberg. (©NTB)

Neste artikkel

Mann siktet etter at ulv ble skutt i Danmark