Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg usikker på om regjeringsforhandlingene lykkes

Det gjenstår å se om regjeringsforhandlingene med Venstre kommer i havn, sier statsminister Erna Solberg (H). Hun vil ikke avsløre hvor forhandlingene skal finne sted.

Statsminister Erna Solberg holdt sin halvårlige pressekonferanse tirsdag. Foto: NTB scanpix

– Over nyåret skal regjeringen i gang med samtaler med Venstre for å se om Venstre skal inn i regjering eller ikke. Det er resultatet av å ha pratet godt sammen så langt, sa Solberg under sin halvårlige oppsummerende pressekonferanse.

– Men om vi i det hele tatt kommer i havn, vet vi ikke. Det gjenstår å se. Det er mange store og vanskelige saker som står foran oss, tilføyde statsministeren og slo fast at partiene uansett utfall vil fortsette å prate godt sammen

– Og døren til KrF vil stå åpen, sa Solberg.

Hemmelig sted

Regjeringsforhandlingene mellom Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre skal holdes på hemmelig sted, sier statsminister Erna Solberg (H).

– Vi kommer ikke til å si hvor vi skal forhandle. Det er blant annet av sikkerhetsmessige grunner, sa Solberg på sin halvårige pressekonferanse i statsministerboligen tirsdag.

• Les også: Politisk redaktør Kato Nykvist «Venstres romjulsdrøm»

Vanskelige tema

Annonse

På spørsmål fra NTB om hva som blir de vanskelige sakene, pekte hun på det grønne skiftet og flyktning- og asylpolitikken.

– Det er jo sånn at alt henger sammen med alt, og det er balansen som avgjør om man går inn i regjering og lager et trepartisamarbeid. Noe av utfordringen er hvordan du lager et statsbudsjett med avgifter som fører til atferdsendringer, sa Solberg.

Forhandlingene vil ta den tiden som trengs – og det endelige målet er en bred og ny regjeringsplattform.

– Det som er bra med samtalene vi har hatt, er at vi er enige om hovedutfordringene, nemlig hvordan vi skaper nye jobber, sier Solberg.

Neste artikkel

Prioriter godstransporten på bane