Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg er klar statsministerfavoritt

Et flertall av velgerne mener at Erna Solberg er den personen som er best egnet til å styre landet. 

På et åpent spørsmål om hvem man foretrekker, oppgir 39 prosent av de spurte Solberg, mens 26 prosent foretrekker Støre. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

I alt 53 prosent av de spurte på Ipsos' statsministermåling for Dagbladet mener Solberg er best egnet som statsminister. 42 prosent har Støre som favoritt. Målingen ble gjort mandag til onsdag.

På et åpent spørsmål om hvem man foretrekker, oppgir 39 prosent av de spurte Solberg, mens 26 prosent foretrekker Støre.

I august oppnådde Erna Solberg 30 prosent, i juni 25 prosent og i mai 27 prosent. For Støre var oppslutningen i juli 26 prosent, i juni 27 prosent og i mai 28 prosent.

De som svarte andre kandidater enn Solberg eller Støre, eller som ikke visste, fikk et oppfølgingsspørsmål: Dersom du måtte velge mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, hvem tror du ville egnet seg best som statsminister?

Annonse

Da svarte ytterligere 14 prosent Solberg og 16 prosent Støre. Til sammen får Høyre-lederen dermed 53 prosent, mens Arbeiderpartiets leder får 42 prosent.

– Det er ingen tvil om at Erna Solberg rykker fra. Den store historien om denne valgkampen er at Arbeiderpartiet går tilbake, mister velgere og oppslutning. Det gjelder både Arbeiderpartiet og Støre som statsministerkandidat, sier valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning, til avisen.

Neste artikkel

KrF avslutter navnekrig – sier ja til Vestland fylke