Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sanner vil ha partnersvar fra Ap

Høyre-nestleder Jan Tore Sanner vil vite hva slags regjering Ap-leder Jonas Gahr Støre ser for seg dersom han vinner valget til høsten.

Mats Rønning / NTB
Publisert: 09.01.17 15:54

– Støre er den første lederen i Ap som ikke kan eller vil gi et klart svar på hva partiets regjeringsalternativ er, fastslår Sanner, som på det nærmeste har gitt opp å få et klart svar på spørsmålet.

– Men jeg skulle jo ønske at Arbeiderpartiets leder kunne si noe, sier Høyre-toppen.

Han viser til at Støre ikke har avklart om han ønsker seg en flertallsregjering eller en mindretallsregjering, en koalisjon eller en ren Arbeiderparti-regjering.

– Vi vet ikke engang hvilke partier han foretrekker å samarbeide med for å danne flertall i Stortinget, sa Sanner i en tale på Høyres felleskonferanse på Sundvollen mandag.

– Annen politikk

Høyre-nestlederen viser til at Støre holder døren åpen for flere partier som slett ikke vil samarbeide med hverandre.

– Det er noe helt annet å ville samarbeide med Rødt, SV og MDG om oljepolitikk, familiepolitikk, forsvarspolitikk, veiutbygging, utenrikspolitikk, distriktspolitikk og avgifter, enn det er å ville samarbeide med Senterpartiet og KrF om det samme, sier han.

Les også: Vedum legger drømmen om sentrum på is

For velgerne kan kravet fra Høyre framstå som en ren reprise av valgkampen i 2013, da de rødgrønne etterlyste lignende avklaringer fra de borgerlige. Men Sanner mener det er klare forskjeller.

– Foran valget i 2013 gjorde vi det klart at borgerlig flertall skulle gi borgerlig regjering. Støre vil bare peke på seg selv og ikke si om han vil samarbeide i den ene eller andre retningen. Det gjør at bildet på rødgrønn side nå er totalt uklart, framholder han.

Avviser kritikk

– Vi vil ha en ny regjering som setter verdiskapning og arbeid til alle øverst på dagsordenen, sier Ap-nestleder Hadia Tajik til NTB.

– Vi er åpne for å samarbeide med alle partier som i dag er i opposisjon. Hva slags regjering det blir, er opp til velgerne å avgjøre, tilføyer hun.

Les også: Folket tror Jonas blir statsminister

På spørsmål om Ap kan tenke seg å samarbeide med Rødt og MDG, svarer Tajik at Ap har mer til felles med Senterpartiet, KrF og SV.

– Jeg skjønner at Sanner prøver å skremme velgerne ved å vise til at Ap kan komme til å samarbeide med Rødt og MDG. Men Høyre samarbeider jo selv med De Grønne flere steder i landet, sier hun.Du må ha en Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto for å debattere. Vis omtanke og hensyn. Debatten redigeres i ettertid. HER er oversikten over debattreglene.
comments powered by Disqus
Annonse