Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mer penger til kongehuset

Regjeringen vil øke kongeparets apanasje med 264.000 kroner neste år til 11,73 millioner kroner.

Kong Harald, dronning Sonja, kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon får økt apanasje. Her med prinsesse Ingrid Alexandra og prins Sverre Magnus på slottsbalkongen 17. mai. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Apanasjen til kronprinsparet foreslås satt til 9,76 millioner kroner, en økning på 220.000 kroner.

Apanasjen skal dekke personlige utgifter for medlemmene av kongehuset, som utgifter i forbindelse med offisielle oppgaver og vedlikehold av egne eiendommer. Dette går over Kommunal- og moderniseringsdepartementets budsjett.

LES ALT OM STATSBUDSJETTET HER

På toppen av apanasjen kommer en bevilgning til kongefamiliens offisielle reiser til utlandet, som går over Utenriksdepartementets budsjett.

Annonse

Mens det i 2016 ble brukt drøyt 7,7 millioner kroner på slike reiser, er det i forslaget til neste års statsbudsjett satt av nesten 9,9 millioner kroner til dette. Det er en økning på nærmere 28 prosent.

I forslaget til statsbudsjett foreslås det også at det settes av 139,4 millioner kroner til sikring av de statlige og private eiendommene neste år. Det er allerede bevilget 78,9 millioner til formålet. Prosjektet har en kostnadsramme på 591,7 millioner kroner og er planlagt ferdig i 2020

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet