Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kun to av ti har tillit til Helgesen

En ny måling viser at klima- og miljøminister Vidar Helgesen sliter med tilliten blant folket etter håndteringen av ulvespørsmålet.

Anders R. Christensen
Publisert: 06.01.17 12:23

Meningsmålingen som InFact har gjort for VG viser at kun to av ti av de spurte har tillit til Vidar Helgesens håndtering av ulvesaken.

Fire av ti svarer at de ikke har tillit, og omtrent like mange svarer «vet ikke» på spørsmålet.

Høyre-velgerne er delt nøyaktig på midten i spørsmålet. 30,4 prosent svarer at de ikke har tillit til Høyre-ministeren, mens like mange har tillit til ham.

– Dette er ikke hyggelige tall. Samtidig er det en konfliktfull sak som har toppet seg de siste dagene. Jeg er den som skal representere regjeringen i denne sammenhengen. Og siden dette dreier seg mye om juridiske vurderinger, så kan det nok fremstå litt firkantet, sier Vidar Helgesen til VG.

Målingen viser også at folk som bor i Oslo er de i landet som er mest opptatt av at ulven bør fredes, mens Senterparti-velgere er mest for at ulven skal tas helt ut.

– Akkurat dette svaret tegner et bilde av at de som lever fjernest fra ulve-utfordringene er mest positive til fredning. Folk i Oslo lever nok veldig fjernt fra de næringsinteressene som berøres av ulv, sier Knut Weberg i InFact til VG.



Du må ha en Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto for å debattere. Vis omtanke og hensyn. Debatten redigeres i ettertid. HER er oversikten over debattreglene.
comments powered by Disqus
Annonse