Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Krf støtter ikke mistillit mot Helgesen

Kristelig Folkeparti vil ikke stemme for mistillitsforslaget mot klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H).

Partileder Knut Arild Hareide i KrF sier de aldri har tenkt at det er grunn til mistillit til Helgesen. Foto: Bjarne Bekkeheien Aase

Senterpartiet mener Helgesen har trenert ulvesaken og undergravd Stortingets vilje og derfor ikke lenger kan være statsråd. Men KrF vil ikke stemme for, opplyser partileder Knut Arild Hareide.

– KrF har reist kritikk, men aldri tenkt at det er grunn til mistillit til Helgesen.

– Dette er nok mer politisk spill en realitet fra Sps side, sier han til NTB.

LES OGSÅ: – Vi vil fremme forslag om at Helgesen må fratre sin stilling

– Langt steg

Helgesen har også fått kraftig kritikk fra sitt eget parti Høyre, spesielt fra Hedmark-representanten Gunnar Gundersen. Likevel vil heller ikke han stemme for mistillitsforslaget.

– Det er et langt steg å ta, sier han til NTB.

Han er strålende fornøyd med at energi- og miljøkomiteen på Stortinget har kommet til enighet om en innstilling der de avviser Helgesens forslag om å endre naturmangfoldsloven. I stedet blir regjeringen bedt om å endre rovviltforskriften. Tanken er at dette skal gi hjemmel for å felle ulv av flere grunner enn i dag, blant annet av hensyn til folks frykt.

Annonse

LES OGSÅ: Helgesens ulveforslag ble stemt ned

Vurdere forholdet

Arbeiderpartiet vurderer å støtte Senterpartiets mistillitsforslag, men det avhenger av hvordan Helgesen svarer i stortingsdebatten til uken, opplyste miljøpolitisk talsmann Terje Aasland torsdag.

– Energi- og miljøkomiteen har vedtatt en innstilling som tydelig parkerer regjeringens forslag. Helgesen er nærmest satt under administrasjon. Det som er viktig nå, er at vi får trygghet i at regjeringen kommer til å følge dette opp til punkt og prikke, sier Aasland.

– Om det er tvil om det, får vi ta det derfra og vurdere forholdet, tilføyer han.

LES OGSÅ: Helgesen skaper kaos

Neste artikkel

Norsk juss, skandinavisk ulv