Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Jonas Gahr Støre dropper MDG og Rødt

Ap-leder Jonas Gahr Støre sier det er uaktuelt å gå i regjering med Rødt og Miljøpartiet De Grønne (MDG).

Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) på Karmøy tirsdag i forbindelse med Aps valgkampturné på Vestlandet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

– Det er uaktuelt for Arbeiderpartiet å gå i regjering med Rødt eller MDG. Det er av respekt for forskjellene i politikken og for deres og våre velgere, sier Støre til VG.

Støre er for tiden på Vestlandet på partiets valgkampturné. Ap-lederen vil bruke onsdagen i Stavanger.

– Jeg vil finne det naturlig å ha samtaler med Senterpartiet, SV, Kristelig Folkeparti og Venstre for å avklare deres syn på saker og eventuelt regjeringssamarbeid, sier Støre på spørsmål om hvilke partier han kan sitte i regjering med.

• Les mer: Lundteigen gir ikke grønt lys til MDG

På landsbasis har Arbeiderpartiet gått noe tilbake siden i fjor høst, men målingene tyder fortsatt på regjeringsskifte. Arbeiderpartiets oppslutning ligger i dag på rundt 32 prosent, mot 30,8 prosent i valget i 2013.

Annonse

• Les også: Flertall av KrFs fylkesledere åpner for Ap-samarbeid

Det er ti måneder siden de fire borgerlige partiene Høyre, Frp, Kristelig Folkeparti og Venstre sist hadde flertall på snittet av målingen, ifølge Pollofpolls.

– Jeg tror fortsatt vi har en gruppe igjen som vi kan nå av folk som sitter på gjerdet. Vi har gått noe ned siden før jul, men ligger fortsatt veldig godt an, sa Støre forrige uke.

(©NTB)

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet