Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høyre størst på ny meningsmåling

Ap får 25,1 prosent oppslutning på siste partibarometer fra Opinion, ned 0,7 prosentpoeng fra forrige måling. Høyre er det største partiet.

Erna Solbergs Høyre er det største partiet på ANBs nye partimåling. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

På ett år har Ap falt med 11 prosentpoeng på Opinions målinger.

– At Ap ikke har klart å mobilisere i høst, henger sammen med et dårlig halvår. For å komme seg ut av det må Arbeiderpartiet på banen og snakke om politikk igjen. I det siste har det handlet mye om andre ting enn politikk, som meningsmålinger i valgkampen og interne uenigheter etterpå. Det begeistrer selvfølgelig ikke velgerne, sier daglig leder Marte Gerhardsen i Tankesmien Agenda til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

SV og Senterpartiet kan notere en liten framgang, på henholdsvis 1,4 og 0,6 prosentpoeng til 7,3 og 11,2 prosents oppslutning i målingen.

De siste årene har tradisjonelt store sosialdemokratiske partier i Europa nærmest kollapset. Tidligere partisekretær Martin Kolberg i Ap har advart mot at det samme kan skje her. Men Gerhardsen deler ikke den frykten.

Annonse

– Jeg har ingen grunn til å tro at Arbeiderpartiet nå er inne i samme dårlige trend som vi har sett i en del andre land, sier hun.

De øvrige partiene har følgende oppslutning (endring fra sist måling i parentes): Høyre 25,7 (-1,0), Frp 14,9 (som sist), KrF 4,0 (-0,1), Venstre 4,3 (+0,2), Rødt 2,8 (+0,6) og MDG 3,8 (-1,1).

Meningsmålingen er basert på 956 intervjuer foretatt mellom 31. oktober og 6. november. Feilmarginen varierer fra 1 til 3 prosentpoeng.

Neste artikkel

Naturvernforbundet krever slutt på hiuttak av jerv