Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Høyre og Frp: – Staten la et godt tilbud på bordet

– Staten har lagt et veldig godt tilbud på bordet og vist stor vilje til å strekke seg i jordbruksforhandlingene, sier Høyres Gunnar Gundersen etter bruddet.

Gundersen mener at det er urimelig at bøndene skal ha 9 prosent inntektsvekst. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix

Det skiller 1 milliard kroner mellom statens tilbud og bøndenes krav. Høyres næringspolitiske talsperson Gunnar Gundersen mener at statens tilbud på 410 millioner kroner var et godt tilbud.

– Det er åpenbart andre grunner som gjør at vi nå har fått et brudd, sier Gundersen

Gundersen mener at det er urimelig at bøndene skal ha 9 prosent inntektsvekst når andre grupper i samfunnet kan vente seg omkring 3 prosent. Statens siste tilbud ga grunnlag for en inntektsøkning på om lag 4,5 prosent.

– Av respekt for samarbeidsavtalen med KrF og Venstre, som sier at avtaleinstituttet i jordbruket skal opprettholdes, er vårt utgangspunkt å anbefale Høyre å stemme for det fremlagte tilbudet, sier Gundersen.

Annonse

Landbrukspolitisk talsmann i Frp, Morten Ørsal Johansen, vil også anbefale sin stortingsgruppe å stemme for statens tilbud.

– I en tid der norsk økonomi er under press og flere har mistet jobben sin, er det trist at bøndene ikke viser moderasjon, sier Johansen.

(©NTB)

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet