Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hareide holder alle dører på gløtt foran valget 

KrF-leder Knut Arild Hareide vil ikke følge en «kynisk velgerstrategi» mot valget, men holde dører på gløtt for både Ap og ny samarbeidsavtale med Frp og Høyre.

Partiledelsen i KrF innkalte til pressekonferanse tirsdag i forkant av landsmøtet i Trondheim i slutten av uken. F. v. avtroppende nestleder Dagrun Eriksen, KrF-leder Knut Arild Hareide, andre nestleder Olaug Bollestad og generalssekretær Hilde Frafjord Johnson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

KrF-lederen samler sitt parti til landsmøte i Trondheim fra torsdag til søndag denne uken. På tirsdagens pressekonferanse i forkant av landsmøtet, var det nok en gang partnervalg og samarbeidsformer etter høstens valg pressen var mest opptatt av.

Partiet vedtok før jul at en regjering bestående av KrF, Høyre og Venstre, og aller helst også Senterpartiet, er KrFs prioritet nummer én etter valget. Realismen i en slik regjering er imidlertid per i dag mildt sagt usikkert. Hva som da er KrFs plan B, eller C, har partiet så langt vært uklare om, og Hareide ønsket ikke å bidra til klarhet tirsdag.

– Dette valget er mer åpent enn i 2013, hvor vi hadde en veldig klar rødgrønn blokk som sa fullstendig nei til samarbeid med KrF. Da ga vi en garanti om å bidra til et skifte. Denne gangen har vi forpliktet oss til en sentrum-høyre-regjering, og så har vi sagt at hvis det ikke blir noe av, så går vi sannsynligvis i opposisjon. Men det betyr ikke at vi låser døra og kaster nøkkelen. Vi må jo sikre innflytelse, derfor er vedtaket vårt mer åpent nå enn i 2013. Som et ansvarlig parti må vi ha et vedtak som kan gi oss mest mulig påvirkning, vi kan ikke ha en ren kynisk velger-strategisk vurdering, uttalte Hareide.

Annonse

Blant temaene som er ventet å skape stor debatt under landsmøtet, er programkomiteens forslag om å skattlegge barnetrygden, forsøk på omkamp om homofilt ekteskap, regionreform og fremtidig innretning av kontantstøtten.

(©NTB)

Neste artikkel

Frustrert over at KrFs unge ønsker å regjere med Frp