Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Frp og Ap fram på ny måling

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet går begge fram 1,2 prosentpoeng på januarmålingen Respons Analyse har utført for Aftenposten. SV er under sperregrensen sammen med Rødt og MDG.

Partiene til Ap-leder Jonas Gahr Støre og Frp-leder Siv Jensen er vinnere i Aftenpostens siste måling. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ap får 35,3 prosent og Frp får 15,4 prosent, noe som gjør de to konkurrentene i norsk politikk til vinnerne på denne Aftenposten-målingen. Høyre faller 1,6 prosentpoeng til 23,3 prosent, mens Senterpartiet får 7,1 prosent, tilbake 0,4.

Sperregrensen vil trolig avgjøre valget til høsten, om vi skal stole på meningsmålingene den siste uken. På denne målingen er det bare Kristelig Folkeparti av de mindre partiene som er komfortabelt over med en oppslutning på 5 prosent, opp 0,6 fra desember. Venstre faller like mye som KrF går opp og faller ned til 4,1 prosent.

Sosialistisk Venstreparti er den store taperen på målingen med et fall på 1,4 prosentpoeng til 3,1 prosent. Partiet er så vidt større enn Rødt som får 2,6 prosent. MDG står på stedet hvil med 2,4 prosent.

Annonse

Feilmarginen på målingen er mellom 2 og 3 prosentpoeng.

Neste artikkel

EU kaver i Middelhavet