Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flåtten blir statssekretær for Solberg

Statsminister Erna Solberg (H) henter inn Høyre-veteran Svein Flåtten (72) som statssekretær ved Statsministerens kontor.

Svein Flåtten er kjent for mange i landbruksmiljøet. Nå blir Høyre-veteranen statssekretær. Foto: Robin Røkke Johansen

Svein Flåtten har vært på «spekulasjonslista» over hvilke kandidater som er mulige til vervet som landbruksminister - men Flåtten kan nå strykes, ettersom han går inn som statssekretær for statsminister Erna Solberg.

Flåtten har fire perioder – 16 år – bak seg som stortingsrepresentant for Høyre.

Da han ble innstilt på tredjeplass på stortingsvalglisten av Vestfold Høyre før årets stortingsvalg, valgte veteranen å trekke seg fra hele nominasjonsprosessen. Nå får han likevel fortsette i rikspolitikken som en av statsministerens aller nærmeste og mest betrodde medarbeidere.

Flåtten tilbrakte de to første periodene på Stortinget i finanskomiteen. Deretter var han første nestleder i næringskomiteen og Høyres næringspolitiske talsmann, før han fra 2013 ble andre nestleder i finanskomiteen og Høyres fraksjonsleder i samme komité.

Annonse

Flåtten går inn for statssekretær Torkild Hebbert Haukaas.

I tillegg gis statssekretær Vidar Brein-Karlsen permisjon som statssekretær for Sylvi Listhaug (Frp) for å hoppe inn som konstituert statssekretær for justisminister Per-Willy Amundsen i Justis- og beredskapsdepartementet. Årsaken til det midlertidige byttet er at Toril Charlotte Ulleberg Reynolds går ut i fødselspermisjon.

Torkil Åmland går inn som konstituert statssekretær for Listhaug mens Brein-Karlsen vikarierer for Ulleberg Reynolds.

Neste artikkel

Greit, la oss snakke om Venstre