Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Dale tar Helgesen i forsvar etter ulveangrep

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) tar sin utskjelte statsrådskollega Vidar Helgesen i forsvar etter ulveangrepet i Stortinget tirsdag.

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) slår fast at ulvesaken er krevende for Frp og for regjeringen. Arkivfoto: Siri Juell Rasmussen

Landbruksdepartementet hadde et annet syn enn Klima- og miljødepartementet i utgangspunktet, men Dale mener Helgesen gjorde det eneste rette ved å følge uttalelsen fra lovavdelingen i Justisdepartementet.

LES OGSÅ: Stortinget med klar beskjed: Følg ulveforliket

– Vi hadde et klart mål om å få felt ulv på lisensfelling, men uttalelsen fra lovavdelingen ga ikke Helgesen noe annet valg enn å treffe det vedtaket som ble gjort før jul, sier Dale til NTB.

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) fikk ramsalt kritikk i stortingssalen tirsdag, men Dale vil ikke uten videre følge opp karakteristikkene fra sine partifeller i Frps stortingsgruppe.

– Det er opp til Stortinget å vurdere om det er grunn til å kritisere Helgesen eller meg. Jeg deler Helgesens forståelse av handlingsrommet og kan forsikre om at vi gjør hva vi kan innenfor dagens lovverk.

Annonse

LES OGSÅ: Sp vurderer mistillit mot miljøminister Vidar Helgesen

Dale slår fast at ulvesaken er krevende for Frp og for regjeringen.

– Jeg deler utålmodigheten som stortingsflertallet gir uttrykk for, men når Vidar så sent som mandag varsler utsatt frist for lisensfelling, så viser det at vi prøver å utnytte handlingsrommet som ligger der. (©NTB)

LES OGSÅ: – Ulveforliket må overholdes

Neste artikkel

Hvem skal tjene penger på tog?