Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Advarte mot Sp-panikk fra talerstolen

Flere Ap-politikere advarte mot å la bekymringa for å miste velgere til Sp ta overhånd. Løsninga på misnøye er ikke mer Sp-politikk, var mantraet.

– Vi må ikke la jakten på en god distriktspolitikk gå i veien for en god bypolitikk. Ofte henger de sammen, sa Frode Jacobsen fra Oslo Arbeiderparti under landsmøtet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Debatten på Aps landsmøte torsdag var variert, og spente over en lang rekke temaer. Noen av talerne var opptatt av Senterpartiets vekst, og advarte Ap mot å prøve å legge seg for tett opp mot Sp politisk.

– Jeg skjønner at Sps framgang gjør noen bekymra, men vi må ikke hive oss på Vedums retorikk der alle som bor i Oslo eller innenfor ring 3, er samfunnsfiende nummer to. Ulv er vel fremdeles samfunnsfiende nummer én i hans øyne. Vi må være relevante for folk også i Oslo og byene, sa Frode Jacobsen fra Oslo Arbeiderparti.

LES OGSÅ: Usikkerhet rundt bruk av tvang

– God bypolitikk

Han minnet om at mer enn hver åttende Ap-stemme kom fra Oslo i forrige valg.

– Vi må ikke la jakten på en god distriktspolitikk gå i veien for en god bypolitikk. Ofte henger de sammen. Alle skal med, enten de bor på Grønland, Grenland eller Sortland. Det er ikke bedre å være arbeidsledig på Stovner enn på Stord. Det er ikke bedre å være fattig på Furuset enn på Furnes, sa han.

LES OGSÅ: Støre holder døren åpen mot sentrum

Dermed kom han også litt inn på debatten om hvorvidt Ap bør gi distriktspolitikk større plass i programmet.

Annonse

Men det var ikke bare Jacobsen fra Oslo som advarte mot Sp-politikken. Det var tydelig blant flere av talerne at dette har blitt diskutert i lokallagene.

LES OGSÅ: Klar tale fra Støre

Uro

– Jeg syns å merke en viss uro hos mange av våre medlemmer, en uro for Senterpartiets framgang. Svaret er ikke mer Senterpartipolitikk, sa Ole Haabeth fra Østfold. Han kom også med et stikk mot det som trolig er Aps regjeringspartner etter valget:

– Vi har alltid sett at nye situasjoner og utfordringer krever nye løsninger og ny politikk. Der skiller vi oss fra Sp, sa han til applaus fra salen.

Samtidig snakket flere av talerne, spesielt talere fra distriktsfylker som Oppland og Møre og Romsdal, om viktigheten av næringsutvikling og bosetting i distriktene.

– Arbeid og bosetting over hele landet er en viktig del av nasjonens beredskap og sikkerhet. Vi må utvikle distriktenes ressurser innenfor jordbruk, landbruk, skog og hav, sa Terje Søvik fra Nord-Trøndelag.

Neste artikkel

Noreg treng bussen