Vil kutte i rødt kjøtt – men spiser mer

En av fire vil spise mindre rødt kjøtt. Men forbruket bare øker.

Rødt kjøtt

Forbruket av kjøtt økt betydelig over lengre tid, fra 53 kg i 1989 til 77 kg per person i 2016.

Ifølge den siste kostholdsundersøkelsen Norkost 3 (2010–11) ligger det gjennomsnittlige ukentlige inntaket av rødt kjøtt på 1022 gram per uke blant menn

For kvinner er inntaket på 623 gram per uke.

En halv kilo spiseferdig rødt og bearbeidet rødt kjøtt omregnes til ca. 700–750 gram rå vare.

Kilde: Helsedirektoratet

Vi sa det samme for ett år siden også. Men forbruket bare fortsetter å øke.

Biff til gutta

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Småspising tar over for måltider