Mange vil kutte i rødt kjøtt – men spiser mer

En av fire vil spise mindre rødt kjøtt. Men forbruket bare øker.

Vi spiser stadig mer rødt kjøtt. Foto: Mariann Tvete

Rødt kjøtt

Forbruket av kjøtt økt betydelig over lengre tid, fra 53 kg i 1989 til 77 kg per person i 2016.

Ifølge den siste kostholdsundersøkelsen Norkost 3 (2010–11) ligger det gjennomsnittlige ukentlige inntaket av rødt kjøtt på 1022 gram per uke blant menn

For kvinner er inntaket på 623 gram per uke.

En halv kilo spiseferdig rødt og bearbeidet rødt kjøtt omregnes til ca. 700–750 gram rå vare.

Kilde: Helsedirektoratet

Vi sa det samme for ett år siden også. Men forbruket bare fortsetter å øke.

Biff til gutta

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

3 måneder for 599,-

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
3 måneder for 649,-

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
3 måneder for 749,-

Neste artikkel