Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Uvær skaper trøbbel for juletrafikken

Det er kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda, riksvei 13 over Vikafjellet og riksvei 52 over Hemsedalsfjellet på grunn av uvær tirsdag morgen. 

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for andre juledag i Sør-Norge. Det er ventet vanskelige kjøreforhold og store mengder nedbør flere steder, spesielt i Oppland og Hedmark. Foto: NTB scanpix

Det er uklart når veiene åpner for normal trafikk.

Riksvei 15 over Strynefjellet er fortsatt stengt grunnet et snøras første juledag. Overgangen åpnes ikke for trafikk igjen før tidligst onsdag.

Det kan også bli kolonnekjøring på kort varsel på europavei 134 over Haukelifjell, også på grunn av uvær, melder Vegtrafikksentralen.

Fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland er stengt for trafikk.

Les også: Juletrafikk kan stoppe verkelegheitas Rudolf

Både riksvei 7 over Hardangervidda og riksvei 13 over Vikafjellet ble stengt på grunn av uvær julaften, men ble åpnet for trafikk igjen første juledag.

For riksvei 7 over Hardangervidda ble det imidlertid tidlig andre juledag innført kolonnekjøring for kjøretøy med totalvekt over 7,5 tonn, mens det er stengt for kjøretøy med totalvekt under 7,5 tonn. For riksvei 13 over Vikafjellet ble det innført kolonnekjøring fra samme tidspunkt.

Annonse

Uværet blir bare verre og verre utover dagen og kvelden og natt til onsdag. Forholdene er ventet å bli så ille at Statens vegvesen går ut med oppfordring om å la bilen stå hvis mulig.

– Jeg tror morgendagen er en bedre dag til å foreta hjemturen etter jul. Har du anledning til å la bilen stå så er det en bedre løsning, sier trafikkoperatør Ronny Sleire i Statens vegvesen til NRK.

Meteorologisk institutt har sendt ut obs-varsel for andre juledag i Sør-Norge. Det er ventet vanskelige kjøreforhold og store mengder nedbør flere steder, spesielt i Oppland og Hedmark.

Obs-varselet gjelder for mye regn i Agder-fylkene, Telemark og Rogaland. På Østlandet kan det bli opp mot 30 centimeter snø enkelte steder, men de fleste her starter dagen med sludd og snø.

Vegtrafikksentralen opplyser at alt tilgjengelig mannskap er kalt ut og jobber med brøyting.

Neste artikkel

13 omkommet i uvær i Frankrike