Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Trevelt, ras, flom og andre værskader etter uvær over hele Norge

Brannvesenet måtte natt til mandag evakuere minst 20 personer etter at en elv i Vest-Agder flommet over. Flere steder i landet meldes det om værskader. 

Regn og uvær på Sørlandet. Topdalselva mellom Kristiansand og Birkeland går over sine bredder. Flere steder var det ikke mulig å kjøre på veiene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Voldsom nedbør og vind har ført til trevelt, ras, løse ledninger, flom og andre værskader i Telemark, Trøndelag, Rogaland og andre steder i landet.

I Lindesnes i Vest-Agder har en bil blitt tatt av elv. Alle nødetater er på stedet, skriver Politiet i Agder på Twitter.

– Vi har fått beskjed om at det er en person i bilen, sier Emily Gjertsen, operatør på 110-sentralen, til VG.

– Trampoliner i fri flyt

I Trøndelag melder politiet om takplater, trær og trampoliner i fri flyt etter sterk vind på Oppdal. Også på Østlandet har uværet skapt problemer, og en strømledning har falt ned i Hvalstad.

Ni personer er evakuert etter jordras på tettstedet Kvam i Hordaland, ifølge NRK. Enda flere har blitt evakuert i Lyngdal i Vest-Agder etter flom.

– Vi står midt oppi et voldsomt arbeid med minst åtte evakuerte boliger, sier operasjonsleder Audun Eide i Agder politidistrikt til VG.

Annonse

Han opplyser til avisen at arbeidet foregikk med vann til livet som følge av at en elv i Refsvollen gikk over sine bredder. Særlig var vannmengdene store i et boligområde tilrettelagt for funksjonshemmede.

– Vi har ikke nøyaktige tall, men minst 20 personer er evakuert. Noen av dem er på et forsamlingslokale her, mens andre reiser til venner og bekjente, sier Eide.

Innstilt ferge

Color Line har innstilt morgenfergen fra Sandefjord til Strømstad på grunn av uværet, skriver Tønsbergs Blad.

Politiet i Nordland advarer mot sterk vind, og ber om at løse gjenstander sikres og at båtfortøyninger sjekkes.

Det meldes om en rekke stengte veier rundt i landet. Ifølge NRK er rundt 50 veier stengt på Sørlandet som følge av vannmassene.

Neste artikkel

Hoksrud taus om kritikk av krisehjelp