Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tidligere Sp-representant funnet nedkjølt på ubebodd øy

Tidligere politiker Magnus Stangeland (77) havnet i vannet under en båttur i Hordaland. Han svømte i land og tilbrakte natten på en ubebodd øy.

Tidligere stortingsrepresentant Magnus Stangeland, svømte til land på en ubebodd øy etter å ha vært utsatt for en båtulykke i Austevoll. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Familien bekrefter overfor Bergens Tidende at det er den tidligere stortingsrepresentanten som ble funnet kraftig nedkjølt på øya onsdag formiddag. Det var da satt i gang en større leteaksjon etter at en tom fiskebåt ble funnet med motoren i gang i fjæresteinene mellom Stolmen og Fugløysundet i Austevoll kommune klokka 10.20.

– Han falt i sjøen da han var ute med båten sin tirsdag kveld. Han svømte og klarte å komme seg i land på øya Fugløya. Han har sittet hele natten på denne holmen til han ble funnet onsdag formiddag, sier operasjonsleder Per Algrøy i Vest politidistrikt.

Annonse

Stangeland ble beskrevet som «oppegående og tilsnakkendes, men avkjølt» etter at han ble funnet.

– Han skal være i god behold på Haukeland. Vi er så utrolig glade for at han har overlevd. Det er et mirakel, sier datteren Bente Stangeland i en kort kommentar til Bergensavisen.

Stangeland (77) var stortingsrepresentant for Senterpartiet fra 1985 til 1997. Før dette var han ordfører på Austevoll fra 1975 til 1981. Stangeland har sittet i en rekke næringslivsstyrer og eier en stor del av aksjene i Bergen Group ASA.

(©NTB)

Neste artikkel

Agenda-måling: Bønder vil ha ny regjering