Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Store kommuner gjør det bedre enn små i NHOs kommune-NM

I kommune-NM rangerer NHO kommuner etter attraktivitet og lokal vekstkraft basert på næringsliv, arbeidsmarked, demografi, kompetanse og kommunal økonomi. 

Hovedstaden kommer på tredje plass i NHOs kommunekåring. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Ifølge NHO er det en klar sammenheng mellom størrelse og plassering på listen i årets kommune-NM.

Alle de fem kommunene med mer enn 100.000 innbyggere er på topp 20-listen. Samtidig er fellesnevneren for alle de 20 dårligst plasserte kommunene at de har under 3.000 innbyggere.

– Det viser at en god næringspolitikk for de folkerike områdene med ekstra satsing på blant annet samferdsel er nødvendig. Veier og kollektivtransport bidrar til å skape velfungerende regioner som evner å tiltrekke seg kompetent arbeidskraft og nye investeringer i næringslivet, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

Annonse

I NHOs årlige rangering av norske kommuner har Vestlandet størst tilbakegang, og Rogaland er fylket hvor flest kommuner faller på listen i 2017. Likevel er det Sola kommune som går av med seieren, etterfulgt av Bærum og Oslo på andre og tredje plass.

Blant landsdelene er det Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge som har flest kommuner som klatrer på listen, mens Akershus er vinnerfylket i årets kommune-NM.

Neste artikkel

– Dei som skal ete bæra vert forsøkskaninar