Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Stengt jernbane og tunnel skaper kjempekøer 

Stengt Nordbytunnel og Østfoldbane skaper milelange køer på E6 fra Korsegården i Ås kommune og nordover. 

Nordbytunnelen på E6 mellom Frogn og Ås i Akershus var helt stengt i nordgående løp og milelange køer dannet seg på sørsiden. Foto: Halvard Alvik / NTB scanpix

– Køen begynner like etter Korsegården Ås. Det er saktegående kø som først løser seg opp ved Vinterbro, så det blir fort en times forsinkelse, sier trafikkoperatør Trude Lindstad hos Statens vegvesen.

Nordbytunnelens ene løp har vært stengt i en uke nå, og Vegvesenet veksler på å styre trafikken gjennom det andre løpet i begge retninger. Lørdag har de valgt å åpne for bare sørgående trafikk gjennom hele dagen, mens det søndag vil være åpent den andre veien. Resten av trafikken henvises til å kjøre om Nesset.

Det er også mulig å ta av ved Moss eller Son og kjøre om Elvestad til E18. Her er det imidlertid også veiarbeid, derfor vil ikke Vegvesenet anbefale denne løsningen. Mange velger også å ta av ved Korsegården og kjøre om Ås, men også her er Vegvesenet redd for å skape kaos gjennom Ås sentrum.

• Les også: Nå vil flere partier hurtiglade bygda

Avdelingsdirektør Nils Karbø i Statens vegvesen i Akershus anbefaler også bilister å kjøre riksvei 151 fra Son og videre inn på riksvei 120 mot Vinterbro.

Annonse

– For dem som kommer lenger sørfra, kan en velge å ta riksvei 111 ved Sarpsborg, sier Karbø.

– Nå er vi i en fase hvor vi prøver ut løsninger, vi må se an etter hvert hva som fungerer og hva som ikke gjør det, sier Lindstad, som vedgår at det kommer en god del telefoner fra frustrerte bilister.

Politiet i Follo oppfordrer alle bilister på strekningen til å følge trafikkreglene.

Neste artikkel

Nattestenger tunneler på Vestlandet