Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Solberg venter på Venstre før ny regjeringsplattform kommer

Statsminister Erna Solberg (H) avventer utfallet av samtalene med Venstre før en ny regjeringsplattform blir presentert.

Statsminister Erna Solberg under trontaledebatten i Stortinget onsdag. Stortingspresident Olemic Thommesen følger med. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi har en politisk situasjon hvor de to regjeringspartiene skal forhandle sammen med Venstre om en mulig regjeringsdeltakelse og en felles plattform med et helt nytt parti. Det gjør at vi går den sonderingen og eventuelle forhandlingsrunden først, sa statsminister Erna Solberg (H) under andre dag av trontaledebatten på Stortinget onsdag.

– Det ville være helt unaturlig om de to regjeringspartiene skulle lage en felles plattform og deretter gå inn i forhandlinger med et tredje parti om en ny plattform, tilføyde hun.

• Les også: – Regjeringens takk til Venstre for støtte i jordbruksoppgjøret

Annonse

Avklaringen kom etter spørsmål fra Ap-leder Jonas Gahr Støre og Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum. Kilder i Venstre har tidligere antydet overfor NTB at det først etter at forhandlingene med regjeringen om statsbudsjettet vil være naturlig å konkludere endelig i spørsmålet om partiet skal tre inn i regjeringen eller ikke.

Neste artikkel

Elvestuen gir mer penger til felling av ulv