Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Sju av ti vil bruke høstferien til naturopplevelser

Høstferie påkaller lengselen etter naturopplevelser, skal man tro en ny undersøkelse fra Ipsos.

Høstfarger i fjellet lokker mange nordmenn ut på tur i høstferien. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Nesten sju av ti som har høstferie, vil ut i naturen, ifølge undersøkelsen Ispos har utført på vegne av Norsk Friluftsliv.

– Det å søke gode uteopplevelser er en viktig del av den norske feriekulturen som fortsatt står sterkt, sier Lasse Heimdal, generalsekretær i Norsk Friluftsliv.

Lade batterier

Han peker på at for mange innebærer hverdagen mye stillesitting og skjermtid innendørs.

– Da blir det å komme seg ut i frisk luft et sårt tiltrengt avbrekk. Naturen fungerer på mange måter som et pusterom der man kan lade batteriene, sier Heimdal.

• Les også: Regjeringen gir lottopremie til Turistforeningen

Annonse

Det er spesielt voksne fra 40 år og oppover som planlegger naturopplevelser i ferien. I aldersgruppen 40–59 år sier tre av fire at de skal ut i naturen. Det samme gjelder de fra 60 år og oppover.

– Kanskje er det slik at man setter enda mer pris på naturen med alderen. Men vi ser at høstlige friluftslivsaktiviteter er veldig i vinden også blant unge. For eksempel er det å plukke sopp og benytte seg av andre ville vekster noe av det mest trendy man kan gjøre nå, sier Heimdal.

Delt i to

Norge blir delt i to i høstferien. Åtte fylker – Akershus, Aust-Agder, Buskerud, Oslo, Oppland, Vestfold og Østfold – har høstferie i uke 40, det vil si fra 2.–6. oktober. De tre nordligste fylkene korter ned høstferien til kun torsdag og fredag den uka.

Resten av landet – Hedmark, Hordaland, Møre og Romsdal, Trøndelag, Rogaland, Sogn og Fjordane og Telemark – tar høstferie i uke 41, fra 9. til 13. oktober.

Neste artikkel

Forsikringsselskap frykter storflom