Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Senterpartiet foreslår å avlyse tvangssammenslåing

Som varslet i vår har Senterpartiet foreslått å gjøre om Stortingets vedtak om tvangssammenslåing av kommuner og fylkeskommuner.

– Det er behov for at et nytt Storting med et endret parlamentarisk grunnlag for regjeringen får vurdere vedtakene om tvangssammenslåing på nytt, sier Heidi Greni (Sp) (bakerst). Her sammen med Marit Arnstad da Stortingsgruppa til Senterpartiet møtes for første gang. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix

Ved stortingsbehandlingen av kommunereformen og fylkesreformen i juni i år, varslet Senterpartiet at de ville fremme omgjøringsvedtak for et nytt Storting etter valget.

Partiet har nå levert to representantforslag om omgjøring av vedtakene om tvangssammenslåing fra i vår.

– Vedtakene i juni ble gjort med knappest mulig flertall. Det er behov for at et nytt Storting med et endret parlamentarisk grunnlag for regjeringen, får vurdere vedtakene om tvangssammenslåing på nytt, sier Senterpartiets parlamentariske leder Marit Arnstad og kommunalpolitisk talsperson Heidi Greni.

• Les også: Økonomer mener kommunereformen er dobbelt så dyr som regjeringen sier

Annonse

I forslagene heter det blant annet at eventuelle kommunesammenslåinger de neste fire årene utelukkende skal bygge på frivillighet.

• Les mer: Arnstad i krangel om Slettås-ulv

I tillegg foreslås det at de 31 kommunene som inngikk i vedtakene om tvangssammenslåing i vår, skal få lov til å søke om omgjøring av vedtaket.

Neste artikkel

Ber sjanseløse småkommuner slå seg sammen