Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mattilsynet: Mindre risiko for ulveangrep i Oppland og Akershus

Mattilsynet mener risikoen for ulveangrep på sau i Oppland og nordre del av Akershus har blitt mindre de siste dagene.

Tilsynet fraråder ikke lenger beiteslipp på generelt grunnlag, men mener det er viktig at dyreeiere alltid bruker sin lokale kunnskap og kjennskap før de vurderer å slippe dyr i utmark, opplyser Mattilsynet tirsdag morgen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

– Mattilsynet vurderer at risiko for dårlig dyrevelferd for dyr som slippes på utmarksbeite i skadefellingsområdet er redusert de siste dagene. Det er meldt om færre nye funn og skader sammenlignet med tidligere, opplyser tilsynet tirsdag morgen.

LES OGSÅ: Nemndene vil felle hele Slettåsflokken

Tilsynet fraråder ikke lenger beiteslipp på generelt grunnlag, men mener det er viktig at dyreeiere alltid bruker sin lokale kunnskap og kjennskap før de vurderer å slippe dyr i utmark, opplyser Mattilsynet tirsdag morgen.

LES OGSÅ: Dale varsler bedre rutiner ved ulveangrep

Annonse

Mattilsynet har de siste ukene hatt daglige møter med fylkesmennene i Oslo, Akershus og Oppland og Statens naturoppsyn som følge av at svært mange sauer er tatt av ulv nord i Akershus og i Oppland.

Det er gitt fellingstillatelse på to ulv i området. Denne tillatelsen er utvidet flere ganger og gjelder nå til 10. juli.

LES OGSÅ: Ingen avgjørelse om ulvefelling før til høsten

Neste artikkel

Demokratisk seier