Matkjedene kutter matsvinnet raskere enn lovet

Matkjedene har de siste årene innført en rekke tiltak for å redusere matsvinn. Tiltakene har allerede gitt tydelige resultater.

Litt flekkete: I kjølerommet i butikken Best før står grønnsaker og frukt. Grønnsakene er fullt spiselige, men har kanskje en brun flekk eller to for mye for en ordinær matvarebutikk. Foto: Siri Juell Rasmussen

Ifølge Matvett, mat- og serveringsbransjens satsing for å redusere matsvinnet, er det totale matsvinnet i matbransjen redusert med 17 prosent fra 2010-2015, og ytterligere fire prosent fra 2015–2016. Det viser en rapport som ble presentert denne uka.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel