Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Ingeniører mener Stortinget må pålegge norske kommuner flomsikring

Stortinget må pålegge kommunene å utarbeide planer for skader som følge av ekstremvær. Norske kommuner gjør ikke nok, mener Rådgivende Ingeniørers Forening.

Folk i kano ved bedehuset på Drangsholt langs riksveg 41 mellom Kristiansand og Brikeland som er oversvømt mandag. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

– Dette vil spare samfunnet for enorme kostnader, sier administrerende direktør Liv Kari Skudal Hansteen i Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF)

Hun mener kommunene ikke gjør nok for å forebygge skader som følge av ekstremvær og klimaendringer.

– Jordras og oversvømmelser som følge av ekstremvær fører til enorme skader på eiendom og infrastruktur. Kostnadene for samfunnet er enorme, påpeker hun overfor NTB.

• Les også: 25 sauer reddet fra flommen av brannvesenet

Annonse

Hun mener at Stortinget bør komme med en egen stortingsmelding om vann- og avløpssituasjonen i norske kommuner og at kommunene må pålegges å utarbeide planer for sikring.

– Det er på tide at nasjonale myndigheter pålegger kommunene å utarbeide kommunedelplaner for å redusere risiko for skader som følge av klimaendringer. Dette er nasjonale myndigheters mulighet til å forebygge skade og redusere risiko for at liv går tapt, sier Skudal Hansteen.

RIF er en landsdekkende interesseorganisasjon for rådgivere og ingeniører innen rådgivning, planlegging og prosjektledelse i bygg- og anleggsnæringen.

Neste artikkel

Forsikringsselskap frykter storflom