Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Hesteeier dømt til ett års fengsel

En mann i Sande i Vestfold er dømt til ett års fengsel etter vanskjøtsel av hester.

Slik så hovene ut på en av mannens hester. Foto: Mattilsynet

En hesteeier er dømt til ett års fengsel for manglende stell av hester. To av hestene hadde så lange hover at de hadde problemer med å gå og måtte avlives, skriver Ringerikes Blad.

Mannens forsvarer har anket dommen.

Manglende stell av hestende ble avdekket i mars i fjor. Hestene hadde ikke fått tilsyn av veterinær på ti år. Det ble blant annet ikke oppdaget at hestene hadde lus og hestenes hover var så lange at de vokste oppover.

Mattilsynet fattet vedtak om at hesteholdet måtte avvikles. Det var fem hester på gården. Tre av dem hadde så lange hover at de hadde bøyd seg oppover.

Hesteeieren ble tiltalt for vanskjøtsel av hestene, og møtte i Drammen tingrett i slutten av oktober. Der erkjente han ikke straffskyld, skriver Ringsaker Blad.

Annonse

I retten har hesteeieren forklart at han har helseproblemer. Men retten mener det ikke kan unnskylde manglende stell og at hesteeieren var klar over at han ikke sørget for stell av hesten. Hesteeieren erkjente i retten at hestenes hover ikke var stelt siden 2008 eller 2009.

Aktor ba om tre måneders fengsel, men retten landet på ett års fengsel. I tillegg fradømmes mannen retten til å ha dyr for alltid.

«Tiltalte viste ingen forståelse i retten for den årelange lidelsen han hadde påført hestene. At disse alvorlige forhold, som medførte at to av hestene måtte avlives, så ikke ut til å bekymre tiltalte», skriver retten i dommen, ifølge Ringsaker Blad.

Neste artikkel