Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Flere bedrifter lover å redusere matsvinn

Stadig flere bedrifter undertegner avtale om å redusere matsvinn i Norge.

Klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V), her sammen med gårdbruker Anstein Fredberg (t.v.), oppfordrer nordmenn til å bli flinkere til å unngå matsvinn. Her er Fredberg og Elvestuen på Jernbanetorget i Oslo under en kampanje mot matsvinn denne uka. Foto: Kim Grønneberg

Onsdag undertegnet 17 nye bedrifter avtale, blant dem Diplom-Is, Fazer, Peppes Pizza, Starbucks og Olivia. I alt 60 bedrifter som representerer hele verdikjeden har nå undertegnet slike avtaler.

Fem departementer og tolv bransjeorganisasjoner inngikk i juni i fjor en avtale om et forpliktende, frivillig samarbeid for å redusere matsvinn.

Partene forplikter seg i avtalen til å halvere matsvinnet innen 2030, i samsvar med FNs bærekraftmål.

– Bransjeavtalen er et godt eksempel på at frivillighet og felles innsatsvilje fungerer i praksis, sier klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V).

Annonse

– Målet for 2030 er innen rekkevidde, mener han.

Matsvinnet i Norge gikk fra 2010 til 2016 ned med 14 prosent, noe som tilsvarer 11,5 kilo per innbygger.

Neste artikkel

Matkastingen er på 73 kilo per innbygger per år