FIVH: Matbransjen gjør ikke nok mot matsvinnet

Framtiden i våre hender kritiserer dagligvarebransjen for ikke å bruke sterkere nok virkemidler for å få ned matsvinnet, samtidig etterlyser organisasjonen en matkastelov.

– Helt supert at butikkene er godt i gang med å redusere matsvinnet, men vi er langt ifra i mål, sier leder av Framtiden i våre hender, Anja Bakken Riise. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

Tirsdag annonserte en samlet matbransje at de vil bruke en felles ordlyd på sine produkter som er merket med "best før"-merking. Den nye merkingen skal altså være «Best før, ofte god etter». Dette er et av flere tiltak matbransjen har lagt på bordet for å redusere matsvinnet.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Matkastingen er på 73 kilo per innbygger per år