Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

– Det er bare å ta av seg hatten, bukke og gratulere

Mat- og landbruksminister Jon Georg Dale (FrP) er imponert hvordan Norge befester seg som en av verdens beste mat-nasjoner med topplassering i Bocuse d'Or Europa.

Jon Georg Dale (Frp) hyller vinneren av Bocuse d'Or Europa. Foto: Patrick da Silva Sæther.

– Det er helt prima. Nok en gang befester vi posisjonen vår, og dette ender da i ny finale i Lyon. Det er utrolig inspirerende at vi har norske kokker som over tid gjør det bra, og som er ekstremt flinke på å profilere gode norske råvarer, sier Dale til Nationen tirsdag kveld.

Christian André Pettersen tok tirsdag gull i Bocuse d'Or i italienske Torino, og er med det kvalifisert til VM-finalen i Lyon.

– Det er bare å ta av seg hatten, bukke og gratulere.

Annonse

Seieren kom etter at det norske laget presenterte en kjøttrett og en fiskerett for et internasjonalt dommerpanel. Pettersen benyttet blant annet mandelpoteter fra Vestvågøy for å representere hjemlandet.

Norge har siden 1987 vunnet fem gull, tre sølv og to bronser i Bocuse d'Or. Årets kåring holdes i den franske byen Lyon i januar 2019.

Neste artikkel

Landbruksministeren ble beroliget etter dyrevelferdsmøte