Bakteriene du ikke vil ha i maten

– Først tror du at du skal dø, deretter ønsker du at du skal dø, forteller matforsker om en av bakteriene hun har plukket ut.

Giftbombe: E. coli-varianten EHEC finnes i tarmen til kyr og sau, men er sjelden i Norge. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Men noen bakterier kan gjøre deg skikkelig syk, forteller matforsker Hilde Mellegård ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

Annonse

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

EU ber Storbritannia om å slutte å jage «fantasier» i forhandlingene om brexit.