Bakteriene du ikke vil ha i maten

– Først tror du at du skal dø, deretter ønsker du at du skal dø, forteller matforsker om bakterien som gir kraftig matforgiftning.

E. coli-varianten EHEC finnes i tarmen til kyr og sau, men er sjelden i Norge. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Men noen bakterier kan gjøre deg skikkelig syk, forteller matforsker Hilde Mellegård ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU).

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel