Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Avklaring om ny regjering kan ta måneder

Venstres Abid Raja åpnet allerede i januar for å gå i regjering med Frp. Nå er han taus om hva han mener og sier det ikke haster for partiet å avklare saken.

Venstres Abid Raja mener partiet kan ta tiden til hjelp før spørsmålet avklares om det blir regjeringsdeltakelse eller ikke. Foto: Mariam Butt / NTB scanpix

– Det jeg skrev i januar var et notat for å diskutere ulike strategier. Nå skal stortingsgruppa og landsstyret diskutere spørsmålet om samarbeid. Jeg vil gjøre mitt syn kjent for partiet før jeg legger det fram for offentligheten, sier Raja til NTB.

NTB omtalte i januar et internt notat som Raja hadde utarbeidet i forkant av en strategisamling i Venstre. Blant en av flere anbefalinger åpnet Raja for at partiet kunne innlede regjeringssamarbeid med Frp og Høyre. Med tre eller fire statsråder vil Venstre få økt oppmerksomhet, større gjennomslag og stå sterkere foran valget, argumenterte han.

Venstre blør i Distrikts-Norge. Frp-samarbeidet er en hovedårsak, sier nestleder Terje Breivik til Nationen.

Den profilerte Venstre-representanten er i New York og møter derfor ikke når stortingsgruppa konstituerer seg klokken 14 onsdag. Han vil delta på møtet via telefon.

Annonse

– Det er viktig å diskutere ulike alternativer, men som partileder er det opp til Trine (Skei Grande, red.anm.) å avgjøre tempo, takt og tone. Hun har sagt at hun ikke har dårlig tid, og det er jeg enig i, sier Raja.

Les også: Pål Farstad (V) ute av Stortinget: – Nordmørslista ødela mye for meg

Etter det NTB forstår er det lite sannsynlig med en avklaring før budsjettet legges fram. Selv om det ventes rokeringer i regjeringen i oktober, først og fremst knyttet til avtroppende utenriksminister Børge Brende (H), er det ikke sikkert at spørsmålet om Venstres deltakelse blir avklart før etter at budsjettforhandlingene er i havn på Stortinget.

Neste artikkel

Elvestuen gir mer penger til felling av ulv