Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

90 dagers fengsel for medvirking til ulovlig ulvejakt

Svein Ole Nordsveen er dømt til 90 dagers fengsel for medvirkning til ulovlig ulvejakt i Elverum i Hedmark i 2014. Han er også dømt til to års jaktforbud. 

Forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Nordsveen ble frifunnet forrige gang saken gikk i lagmannsretten, men Høyesterett mente loven ble brukt feil, opphevet frifinnelsen og sendte saken tilbake for ny behandling.

Ifølge Østlendingen har Eidsivating lagmannsrett denne gang funnet Nordsveen skyldig etter tiltalen. Dommen blir anket til Høyesterett, opplyser hans advokat Jørn Mejdell Jakobsen.

LES OGSÅ: Aktor vil ha 120 dagers fengsel i ulvesaken

Svein Ove Nordsveen selv ønsker ikke å kommentere saken, men han har tidligere uttalt til Østlendingen at alt annet enn frifinnelse er å anse justismord.

Annonse

Nordsveen nektet straffskyld i retten, og avviser at han forsøkte å skaffe hunder til den ulovlige ulvejakta i Strandbygda nord i Elverum. Han skulle bare varsle hundeeieren om at det var observert ulv, hevder han. Nordsveen var dessuten ikke med på det mislykkede jaktforsøket i februar i 2014. Jegerne vendte tilbake uten å ha skutt en eneste ulv.

Man kan ikke dømmes for et forsøk som aldri ble noe av, argumenterte Nordsveens forsvarer i retten.

LES OGSÅ: Frykter omfattende ulovlig ulvejakt i Sverige

Neste artikkel

Demokratisk seier