Ta Raumabanen. Da vil du få oppleve Europas flotteste jernbanestrekning. 
Det fastslår ekspertene i reisebokforlaget Lonley Planet.

Glade damer: Både Salgs- og markedsansvarlig for Raumabanen Tove B. Sylte og reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdals 
Reiselivslag, er begge storfornøyd med anerkjennelsen til Raumabanen. Foto: NSB

I Rauma kommune og i hele regionen der toget går mellom Dombås og Åndalsnes er det nå svært stor glede over denne utmerkelsen. Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdal Reiselivslag sier at denne kåringen må bli brukt for alt det den er verdt i den videre markedsføringen av denne delen av landet. I sommer var det 54.000 reisende på Raumabanen mellom Åndalsnes og Dombås. Det er en oppgang på hele 14.000 reisende fra i fjor.

God drahjelp

I 2011 reiste 76.900 passasjerer med Raumabanen, og 38.600 av dem var passasjerer om bord i toget i de tre sommermånedene. Salgs- og markedsansvarlig for Raumabanen Tove Sylte er svært glad for den positive veksten for banen og hun er spesielt fornøyd med at Raumabanen så raskt er blitt kåret til Europas vakreste jernbanestrekning.

– Det er ingen tvil om at denne kåringen, av oss som en spektakulær bane i Europa, vil bli en drahjelp for oss i det videre arbeidet med markedsføringen, understreker Sylte.

Måtte feires

«Kåringen fra Lonley Planet er en mektig 
drahjelp for oss.»

Annonse

Tirsdag var det feiring i Rauma kommune med marsipankake for å markere kåringen fra Lonley Planet. Raumabanen er tett etterfulgt av Flåmsbanen på en andreplass, noe som vil si at Norge innehar to topplasseringer på listen. Av andre togreiser kan nevnes Berina Express mellom Sveits og Italia eller West Highland Line i Skottland, kjent fra både Harry Potter og filmen Trainspotting. Raumabanen tar en time og førti minutter. Opplevelsen med det som heretter må kalles for Europas vakreste jernbanestrekning kan også kombineres med en togreise på Dovrebanen. Denne går mellom Oslo og Trondheim.

Flott attest

Reiselivssjef Hilde Gråberg Bakke i Åndalsnes & Romsdal Reiselivslag sier at for den som til daglig arbeider med markedsføring og salg av banen er kåringen fra Lonley Planet, et mektig håndslag.

Neste artikkel