Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Tine selger meieri for 260 millioner kroner

Tine selger meierieiendommen på Minde i Bergen for 260 millioner kroner. Nå skal det bygges boliger på eiendommen.

Tine-meieriet på Minde blir nå boliger. Foto: Morten Pedersen

I august startet Tine byggingen av et flunkende nytt meieri til 800 millioner kroner på Flesland. Planen er at samvirket skal flytte inn i de nye lokalene høsten 2020.

Nå er det klart at dagens meieri på Minde blir kjøpt av boligutvikleren Bonava Norge, skriver Tine i en pressemelding.

– Tine er tilfreds med at salget av eiendommen på Minde nå er gått i orden, slik at vi kan fokusere på utvikling av fremtidig meieri på Flesland. Vi tror at Bonava vil utvikle eiendommen til det beste for byen og dens innbyggere, sier Geir Skuterud, eiendomssjef i Tine.

10.000 kroner kvadratmeteren

Ifølge en børsmelding mandag morgen er kjøpesummen for den 26.200 kvadratmeter store eiendommen på 260 millioner kroner. Det tilsvarer en pris på i underkant av 10.000 kroner kvadratmeteren, noe som ifølge Eiendomsmagasinet er omtrent den samme kvadratmeterprisen som lignende tomter i Bergen har gått for den siste tiden.

• Leserinnlegg: Kvifor Flesland og ikkje Fusa?

Annonse

Utbygginga av leilighetene starter så fort Tine har flyttet ut, og de første leilighetene skal etter planen stå klare i 2021. Totalt skal det bygges 300 leiligheter innen 2024 på eiendommen.

Vokser i Bergen

– Kjøpet er en del av vår strategi om å vokse i Bergen. Området har en rekke kvaliteter i form av god infrastruktur, innkjøpsmuligheter, gode skoler og barnehager, og så er det tett på sentrum og en rekke arbeidsplasser. Det er alt sammen viktige forutsetninger for å skape et attraktivt nabolag, sier administrerende direktør i Bonava Norge og Danmark, Torben Modvig, i pressemeldingen.

Tine har fått hjelp av næringseiendomselskapet Cushman & Wakefield Realkapital til salget.

Neste artikkel

Leidulf Gloppestad byttar ikkje bort kua