Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Thailandske blåbærplukkere pågrepet og utvist fra landet

Sju thailandske skogsbærplukkere ble onsdag pågrepet i Hedmark. De manglet alle arbeidstillatelse og er utvist fra landet. Samtidig er arbeidsgiveren anmeldt.

Kvinnen som bærplukkerne jobbet for, er anmeldt. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Politiet opplyser til NRK at bærplukkerne bodde under kummerlige forhold uten arbeidskontrakt eller lønn. De jobbet for en thailandsk kvinne som nå er anmeldt.

– Det som gjør saken så alvorlig er at disse sju har blitt rekruttert av en kvinne med oppholdsrett som har skodd seg på dem uten å ha gitt dem arbeidskontrakt og samtidig unndratt seg skatteforpliktelser og fått svart inntekt fra disse, sier seksjonsleder Silja Strømme i utlendingsenheten hos politiet i Innlandet.

Bærplukkerne skal ha vært i landet siden juli.

Annonse

– De bodde under svært dårlige forhold i campingvogn, og vi kan ikke se at de har mottatt lønn eller andre sosiale ytelser. Så vedkommende som har rekruttert dem, har overtrådt utlendingslovens bestemmelser om ulovlig arbeidskraft og utnyttet mennesker i en sårbar situasjon, sier Strømme til NRK.

Ifølge seksjonslederen har kvinnen erkjent forholdet. Politiet kjenner ikke til om bær har blitt solgt svart eller eventuelt omfang av dette.

Neste artikkel

– Det rammar heile næringa