Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Rovdata har registrert 13 ulvekull i Norge

Registreringen av ulvekull i Norge viser at det så langt er dokumentert 13 ulvekull, hvorav minst sju er helnorske. Det er langt over Stortingets bestandsmål.

Så langt er det registrert totalt 97–98 ulver i Norge og i grensetraktene mot Sverige. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Det viser de foreløpige tallene til Rovdata. Dette betyr at det nasjonale bestandsmålet for ulv på mellom fire og seks kull (hvorav minst tre født i Norge) blir oppfylt med god margin for 2017. Så langt er det registrert totalt 97–98 ulver i Norge og i grensetraktene mot Sverige.

– Vi har hatt en meget bra start på registreringssesongen med mye snø på bakken. Det har gitt oss god oversikt over revir og antall ulv relativt tidlig i sesongen. Med 13 registrerte ulvekull per 9. januar, hvorav minst sju helnorske, kan det per i dag se ut til at man for 2017 kommer til å havne et stykke over det nasjonale bestandsmålet på ulv, sier Jonas Kindberg, leder i Rovdata.

De sju helnorske kullene befinner seg i Osdalen, Julussa, Letjenna og Kynna i Hedmark, samt i revirene Mangen i Akershus og Hedmark, Østmarka i Akershus, og Hobøl i Østfold.

Annonse

Det er i tillegg påvist ulvekull i grenserevirene Flisberget, Kockohonka, Skugghöjden og Magnor. Man har også registrert kull i revirene Slettås og Boksjø, men her har man foreløpig ikke sikker dokumentasjon på om disse er helnorske revir eller grenserevir.

– Videre sporinger og DNA-analyser utover vinteren vil gi et enda sikrere bilde av antall ulvekull i grenseområdene og hvor revirgrensene går, sier Kindberg.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale