Robotene kan ta over matjobber

Om 20 år kan nærmere 17.000 av dagens kokker, kjøkkenassistenter, servitører og operatører i nærings- middelindustrien være overflødige.

Behovet for kokker kan være mindre i Norge om 20 år enn i dag, ifølge en rapport om arbeidslivet og den digitale revolusjonen. Foto: Siri Juell Rasmussen

Det kan være virkeligheten 20 år fram i tid, dersom beregningene gjort av den svenske samfunnsøkonomen Stefan Fölster slår til.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale