Prisgapet mellom Noreg og EU aukar

Prisane på mjølk og kjøtt har auka langt meir i Noreg enn EU dei siste åra. Det gjer norsk matindustri meir avhengig av importvernet.

Får støtte: Dei siste seks åra har RÅK-industrien, med matbedrifter som Orkla, fått utbetalt 900 millionar kroner i støtte til prisnedskriving. Støtta skal utjamne prisforskjellen mellom Noreg og EU. Foto: SIri Juell Rasmussen

Prisskilnaden for kjøttdeig av storfekjøtt mellom EU og Noreg har auka med 80 prosent sidan 1994. For mjølkepulver er prisgapet dobla, medan det for ost er auka med 61 prosent, syner tal frå Norsk Institutt for Bioøkonomi (Nibio).

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel