Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Politiet knytter hesteskyting til klager på dyreholdet

En hest ble lørdag funnet skutt i Sirdal i Vest-Agder nær en gård som lenge har vært fulgt av Mattilsynet. Politiet ser sammenheng mellom hendelsen og klager på gården.

Bildet viser en av hestene på gården, avbildet i juni da Mattilsynet mottok en rekke bekymringsmeldinger. Foto: Mattilsynet

Det var eieren selv som fant hesten, som hadde vært savnet en stund. Saken er anmeldt og vil bli etterforsket, opplyser lensmann i Sirdal, Egil Netland, til Stavanger Aftenblad mandag.

Det er foreløpig ingen mistenkte i saken, men politiet mener hendelsen har tilknytning til dyreholdet.

– Vi ser saken i sammenheng med klagene som har vært rettet mot gården over tid, sier Netland.

Nationen har tidligere omtalt gården, som Mattilsynet har fulgt tett siden 2003.

Politiet skal avhøre folk tilknyttet gården

I sommer har det kommet en rekke bekymringsmeldinger fra vitner som har observert det de mener er avmagrede hester. Hesteeierne selv mener reaksjonen i den forbindelse har blitt så kraftige at det har gått på helsa løs.

Mattilsynet har uttalt at de ikke har kunnet avvikle dyreholdet fordi det jevnlig har ligget litt under grensen for det vi regner som lovlig.

Annonse

Ifølge Stavanger Aftenblad var en politipatrulje på gården i helgen og foretok undersøkelser.

De neste dagene skal politiet avhøre personer knyttet til gården. Hesten skal også undersøkes for å finne ut hvilket våpen den ble skutt med.

Mattilsynet utfører jevnlig tilsyn

Mattilsynet fører nå tilsyn tilnærmet ukentlig for å dokumentere om de omkring 50 hestene får tilfredsstillende stell og nok mat.

Ifølge lensmannen har hestene ved gården det rimelig bra nå. De er ute på beite og er ikke synlig avmagret. Heller ikke hesten som ble skutt skal ha vært avmagret, skriver Aftenbladet.

Neste artikkel

Mattilsynets serviceinnstilling