Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Pilene peker oppover for Den blinde ku

Osteprodusenten Den blinde ku går i pluss igjen etter en vanskelig tid.

Inger Rosenfeld startet Den blinde ku i 1997. Foto: Siri Juell Rasmussen

Osteprodusenten Den blinde ku har slitt i økonomisk motbakke de siste årene. Nå tror imidlertid Inger Rosenfeld at ting kan være i ferd med å snu. Årsresultatet for i fjor viser nemlig et lite overskudd på 15.000 kroner.

– Vi har jobbet hardt med kostnadsreduksjon, og nå peker pilene oppover, sier Inger Rosenfeld til Finansavisen.

Kranglet med franchisetakerne

I fjor ble kontraktene med franchisetakerne i Ås og i Mathallen i Oslo sagt opp. Den blinde ku-eier Rosenfeld sa opp kontrakten med utsalget i Ås, etter at hun mente franchisetakerne hadde brutt kontrakten. Franchisetaker George Zhaven i Mathallen valgte selv å kansellerte kontrakten fordi han mente at utsalget ble skadelidende på grunn av Den blinde kus dårlige økonomi.

I mai i fjor slo Follo tingrett Rosenfelds selskap Ostekonsult, som var selskapet som hadde ansvar for franchisetagerne, konkurs.

Rosenfeld sier til Finansavisen at osteprodusenten fikk en stor nedgang i salget etter at samarbeidet med franchisetagerne ble avsluttet. Nå er de i 500 dagligvarebutikker over hele landet, men disse har i hovedak kun et lite utvalg av sortimentet til ysteriet.

Annonse

– Vi er stadig i prat med dagligvaren, men mesteparten av salgen går gjennom Oluf Lorentzen. Det er snakk om å starte private label-produksjon, men vi har ikke inngått noen avtaler ennå, sier Rosenfeld.

De er også i salg i Mathallen igjen i butikken Ost & Sånt.

Forsøkte å selge selskapet

I en intervju med Nationen i januar i fjor sa Inger Rosenfeld at hun ville prøve å bli pensjonist. I mai samme år ble Den blinde ku lagt ut for salg på Finn med en prisantydning på 12,5 millioner kroner, men foreløpig har det ikke blitt noen pensjonisttilværelse på Rosenfeld.

– Hvis jeg hadde funnet noen da, så ville jeg solgt. Jeg blir jo ikke yngre, og tenker at det er lov å pensjonere seg som 70-åring, sier Rosenfeld til Finansavisen.

Neste artikkel

Den blinde ku starter produksjon av ost igjen etter storbrannen