Norske Skog ber om bedre rammevilkår

Nei til EU sier staten må kjøpe Norske Skog, men selskapet selv ber om bedre ramme­vilkår.

Norske Skog har lenge slitt i et fallende avispapirmarked og har dessuten stor gjeld etter mange oppkjøp. Foto: Siri Juell Rasmussen

Norske Skogs gjeld

Siden 2. August har aksjene til Norske Skog vært under særlig observasjon av Oslo Børs (sammen med oceanteam, RenoNorden og EMAS). Det betyr at finansmyndighetene følger spesielt godt med på aksjen.

Totalt sett har norske skog en bruttogjeld på 8,5 milliarder kroner. Noen av disse lånene har særdeles høy rente, 11,75 prosent, og mye av selskapets inntekter blir brukt kun på å betale rentene. Selskapet har blitt enig med noen av sine kreditorer om såkalt «stillstand» i avtalen og forskyve renteforfall for andre gang, fra 30. juli til 11. august, for et samlet beløp på 188 millioner kroner.

For ett av lånene har selskapet ikke klart å avtale stillstand og valgt å ikke betale en renteregning på i underkant av 19 millioner kroner foreløpig, mens restruktureringen av gjelda fortsetter. Dermed har norske skog misligholdt for lånet. Norske skog skal redegjøre for den økonomiske stillingen på den ekstraordinære generalforsamlingen 24. august på skøyen i Oslo.

Kilde: Oslo Børs

– Det er fint at politikere engasjerer seg, men det beste de kan gjøre er å forbedre rammevilkårene, som for eksempel bedre transportårer, konkurransedyktig energimarkeder, CO2-kompensasjon, samt muligheter for å utnytte askeavfallet fra våre biobrenselanlegg, i stedet for at vi må betale for deponering.

– Staten må kjøpe alt

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Ut av skogbruk etter ny Trump-toll