Nedlagt Tine-meieri ble Norges største bacalaoprodusent

I det nedlagte meieriet i fjellbygda Folldal har Oslo-jenta Sissel Opshaug bygd opp en bedrift som i dag er Norges største produsent av bacalao.

Nesten så langt fra kysten og havet du kan komme i Norge har Sissel Opshaug utviklet en av Norges mest suksessrike sjømatbedrifter. Siste året har bacalaoproduksjonen vokst med 30 hele prosent. Foto: Mali Hagen Røe

Frisk vind trekker fra Snøhetta- og Rondanemassivet like ved. Nede i dalføret, 750 meter over havet, blandes fjellvinden med kald frostrøyk og liflige dufter av kokt klippfisk, løk og tomat fra det tidligere Tine-meieriet i fjellbygda Folldal.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
8 uker for 199,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
8 uker for 249,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
8 uker for 299,-

Neste artikkel

Gründere spirer langs Namsen