Nedlagt Tine-meieri ble Norges største bacalaoprodusent

I det nedlagte meieriet i fjellbygda Folldal har Oslo-jenta Sissel Opshaug bygd opp en bedrift som i dag er Norges største produsent av bacalao.

Nesten så langt fra kysten og havet du kan komme i Norge har Sissel Opshaug utviklet en av Norges mest suksessrike sjømatbedrifter. Siste året har bacalaoproduksjonen vokst med 30 hele prosent. Foto: Mali Hagen Røe

Frisk vind trekker fra Snøhetta- og Rondanemassivet like ved. Nede i dalføret, 750 meter over havet, blandes fjellvinden med kald frostrøyk og liflige dufter av kokt klippfisk, løk og tomat fra det tidligere Tine-meieriet i fjellbygda Folldal.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbehold våre abonnenter.


Digital

3 måneder for 599,-

Helg + Digital

- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
3 måneder for 649,-

Komplett

- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
3 måneder for 749,-

Neste artikkel