Matbransjen med ny merking mot matsvinn

Den norske matbransjen samler seg om en felles ordlyd for tilleggsmerking av produkter merket med «best før». Målet er å redusere matsvinnet.

I 2015 ble det totalt kastet 355.000 tonn mat i Norge, tilsvarende hver 8. handlepose. Foto: Vidar Sandnes

Etter en høringsrunde blant et bredt utvalg bedrifter, var det altså ordlyden «Best før, ofte god etter» som fikk bredest oppslutning. Målet er at den frivillige tilleggsmerkingen skal signalisere at mat som er merket med «best før» ofte er spiselig etter at datoen er utløpt på en tydelig og enhetlig måte.

– Et samfunnsproblem

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Gratis digitalabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før

Gratis komplettabonnement

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag

Neste artikkel

– Vi vil forsikre oss om at vi kun selger norsk kjøtt