Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Kilde: – Reitan hyret inn skandalebank for å få solgt Rema

En kilde hevder overfor Finansavisen at Reitan-familien har vært på utkikk etter kjøpere for nesten hele porteføljen deres - inkludert Rema 1000. De jaktet salg i 50-milliardsklassen på Londons børser, ved hjelp av investeringsbanken Goldman Sachs, ifølge kilden.

Ole Robert Reitan (bildet) benekter at familien vil selge familiebedriften. Men det har versert rykter om salg i en drøy måned. Foto: Siri Juell Rasmussen

Reitan-gruppen eies av Odd Reitan og sønnene hans, Ole Robert og Magnus, og har opplevd stor suksess de siste årene. Nå kan familien være fornøyde med å sikre seg salgsutbytte:

Ifølge en anonym kilde som siteres i Finansavisen, har Reitangruppen vært på utkikk etter kjøpere av Rema 1000, Uno-X og Reitan Convenience, som alle sammen eies av gruppa. Da hadde de kun sittet igjen med investeringsdelen av selskapet, ifølge avisen.

Ifølge kilden var Reitan på jakt etter bud i 50-milliardersklassen.

Hyret inn storbank

For å unngå oppmerksomhet rundt salget, og fordi det ikke finnes pengesterke nok aktører i Norge, skal Reitangruppen ha gått til utlandet, mer spesifikt London, for å finne kjøpere, ifølge kilden.

For å hjelpe dem med det, skal Reitan ha hyret inn investeringsbanken Goldman Sachs. De skulle fungere som tilrettelegger og mellomledd mellom Reitan og London-selskapene.

Les også: Sluttet på dagen etter 10 måneder uten lønn

Banken er kontroversiell fordi den får mye av skylda for finanskrisa i Vesten og USA som begynte i 2007. I 2010 rettet det amerikanske finanstilsynet et søksmål mot banken, som de mener har lurt kunder ved å selge lånepakker de visste var dårlige, som deretter kunne videreselges. Dette markedet falt sammen som et korthus i begynnelsen av finanskrisa. Selskapet skal ha tjent gode penger på salget, og partnere i selskapet tjente også penger på at de på forhånd hadde satt penger i at lånene ville falle i verdi.

Reitan benekter salg

Annonse

Reitangruppen har hele tida benektet salg. Da det først ble spekulert om det i fjor, sa både Ole Robert Reitan selv og Remas kommunikasjonsavdeling at det ikke var snakk om salg, og ifølge kilden ble planene lagt midlertidig på is da de begynte å lekke ut.

Ole Robert Reitan spilte også inn en video om at selskapet ikke var til salgs før jul, som Finansavisen omtaler.

Les også: Rema og Felleskjøpet lanserer fond for å rekruttere økobønder

Nå benekter Reitangruppen igjen at det foreligger salgsplaner.

– Jeg kan bekrefte at Reitangruppen ikke har engasjert megler for å selge Rema 1000 og Reitan Convenience, sier finansdirektør Kristin Genton i selskapet.

Kilden hevder likevel at salgsplaner er aktuelt, men at Reitan vurderer å dele opp selskapet først og selge unna gradvis.

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale