Kakebakst blir stadig viktigere juletradisjon

Småbarnsmor Marit Ekre baker minst sju kakeslag til jul. – Mat og tradisjoner betyr stadig mer for folk, sier mathistoriker Bodil Nordjore.

Sju slag til jul: Fem prosent av oss velger å bake sju slag til. Blant disse er mor Marit Ekre på Nordre Ekre i Heidal. Her baker hun ett av de sju slagene, pepperkaker, sammen med barna Eline Ekre Johansen på fem år og Hans Kristian Ekre Johansen på 10. Alle foto: Bård Bårdløkken

– Trenden er klar. En vekst på fem prosent på selvbakst til jul over fire år bekrefter inntrykket vi som arbeider med kostutvikling og matkultur har etter å ha reist land og strand rundt med kurs og foredrag, sier mathistoriker og kokebokforfatter, Bodil Nordjore fra Vinje.

For våre abonnenter

Kjære leser. Denne artikkelen er forbeholdt våre abonnenter.

<br>

Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
1 mnd til kun kroner 1,-

Helg+Digital

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem fredag og lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Komplett

- Tilgang til alle artikler på nationen.no
- Papiravisen som e-avis kl. 21.00 kvelden før
- Papiravisen levert hjem mandag til lørdag
1 mnd til kun kroner 1,-

Neste artikkel

Sjømatjubel over frihandelsavtale