Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gjeldstyngede Norske Skog får tilbud om refinansiering

Norske Skog har mottatt to forslag om refinansiering. Begge innebærer at de eksisterende aksjonærene kan bli sittende igjen med en brøkdel av selskapet. 

Norske Skog sliter med gjeld. Nå har de fått tilbud om refinansiering, som vil gjøre kraftige endringer i styrets eierstruktur. Foto: Siri Juell Rasmussen

I de to forslagene til refinansiering får kreditorene enten 75 eller 85 prosent av selskapet, mens dagens aksjonærer kan bli sittende igjen med så lite som 5 prosent, skriver E24.

– Bakgrunnen for refinansieringen er å skaffe en bærekraftig balanse i selskapet som vil skape en solid plattform for utvikling av selskapet, sier Norske Skogs styreleder Henrik Christensen i en børsmelding.

Sammen med oppdateringen av refinansieringsplanene i selskapet, har Norske Skog lagt fram foreløpige kvartalstall. Ved slutten av andre kvartal hadde selskapet en negativ egenkapital på 567 millioner kroner, som reflekterer tap i perioden. Bruttoinntjeningen økte til 190 millioner kroner i andre kvartal, fra 158 millioner i første kvartal. Omsetningen økte til 2,85 milliarder kroner i andre kvartal, opp fra 2,69 milliarder i første kvartal, skriver E24.

Annonse

Norske Skog har lenge slitt tungt i et fallende avispapirmarked og har dessuten stor gjeld etter mange oppkjøp. I mai hadde selskapet en rentebærende gjeld på 6,4 milliarder kroner.

Neste artikkel

Ulltveit-Moe mener Norske Skog-leder er på lag med annen budgiver