Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Gartnerhallen tilfreds med underslags-tiltale

Gartnerhallen fortsetter arbeidet med å mest mulig av pengene etter å ha blitt utsatt for underslag.

Elisabeth Morthen har vært administrerende direktør i Gartnerhallen siden oktober. Foto: Siri Juell Rasmussen

Lørdag ble det kjent at Økokrim har tatt ut tiltale mot to personer for underslag av vel 49 millioner kroner av Gartnerhallens midler over en periode av om lag 10 år.

Gartnerhallen anmeldte saken til Økokrim i sommer. Saken skal opp for retten i februar.

– Vi er tilfredse med at Økokrim har konkludert etterforskningen og at denne alvorlige saken nå blir et anliggende for retten. Vi legger til grunn at Økokrim har et solid grunnlag for tiltalen, sier Elisabeth Morthen, administrerende direktør i Gartnerhallen i en pressemelding.

Vil ha tilbake verdier

Den ene tiltalte er regnskapsfører i Gartnerhallen, mens den andre er en bonde som har vært leverandør til Gartnerhallen.

– Når vi blir bedre kjent med grunnlaget for tiltalen, vil vi iverksette en ekstern granskning av våre egne rutiner, slik vi besluttet da vi anmeldte saken, sier Morthen, som tiltrådte i stillingen som administrerende direktør i oktober.

Les også: Gartnerhallen og en lokal produsent har gått sammen om å ta over driften til bonden som er siktet å ha mottatt millioner fra en mann siktet for underslag i samvirket. Han ble i sommer slått konkurs av tingretten.

Totalt skal det være underslått 49.005.112 kroner, hvorav drøyt tre millioner har gått til den ansatte og over 45 millioner har gått til leverandøren og hans kreditorer.

Annonse

Morthen legger til at Gartnerhallen vil fortsette arbeidet med å få tilbake mest mulig av verdiene som bedriften er blitt tappet for.

Les også: Økokrim har gjort en rekke beslag på gården til den siktede bonden i Gartnerhallen-saken, blant annet en Porsche Cayenne.

Direktøren understreker at den daværende ledelsen i Gartnerhallen handlet etter boka da de ble varslet om mulige uregelmessigheter.

Bondeeid selskap

Anmeldelsen fulgte etter at Gartnerhallen gjennomførte egne undersøkelser som ga mistanke om underslag av betydelige beløp fra selskapet.

– Ledelsen er selvsagt opprørt og skuffet over at millioner av kroner er underslått fra samvirket. Samtidig finner vi det riktig å avvente det som kommer fram i retten og gjennom vår egen gransking før vi gir ytterligere kommentarer, sier Morthen.

Gartnerhallen ble etablert i 1930 og er en norsk produsentorganisasjon for frukt, bær og grønnsaker. Gartnerhallen eies av rundt 1.150 gartnere og potetdyrkere.

Neste artikkel

– Opplever at frukt- og grøntnæringa er en av vinnerne